Posted by: sokongsalaf | January 15, 2008

Al-Ahkam.Net Tersungkur di Pintu Syurga

Krisis dalaman Salafi BM (Bukit Mertajam) dengan salafi Singapore, Bangi makin menjadi-jadi, tambahan pula ada gerakan salafi yang ikhwani yang berkiblat kepada Parti Keamanan Sejahtera, Indonesia. Tambahan lagi ada salafi yang bersifat haraki yang mendukung perjuangan Parti PAS.

Ada kelab salafi BM iaitu Negeri Asal Mufti Perlis, dipaksa dalam bentuk yang halus dan sifat ashobiyyah untuk mengkiblatkan diri ke Perlis sana. Zain Ys yang ku kenal sebagai ketua moderator amat sedih dengan perkara ini. Beliau sendiri menunjukkan rasa tidak senang kepada beberapa orang kuat salafi Malaysia. Namun dia bersabar, kalau dilihat dalam al-ahkam dot net, bukan lagi perbincangan tulen tentang hukum-hakam Islam, tapi ianya ruangan untuk mempersenda PAS, Tabligh, Hizbu Tahrir, Ikhwan, Nasaruddin Al-Bani dll ianya bukan ruangan fiqh tapi medan laga untuk moderator membantai anak buahnya.

Aku sendiri memang kenal dengan sikap Akhi Zain ini, aku berdoa supaya al-ahkam dot net ini menjadi sebuah medan untuk perbincangan Fiqh bukan medan untuk membuka ruang laga dengan parti politik lain. Macam mana dana? Kalau ingin menderma silalah hubungi ketua moderatornya.

Jangan lama marah nanti lekas tua

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: